Какво се случи до този час?  Протест на Възраждане пред сградата

...
Какво се случи до този час? 
Протест на Възраждане пред сградата
Коментари Харесай

Подкрепяте ли ГЕРБ, ДПС и БСП за връщане на хартиената бюлетина?

Какво се случи до този час?  

Протест на " Възраждане " пред постройката на Народното събрание, до момента в който вътре депутатите разискват предлагането България да даде военна поддръжка на Украйна. Въпросът влезе в зала, откакто през вчерашния ден двете отраслови комисии - по защита и по външна политика, одобриха план на решение за военна и военнотехническа поддръжка за Киев. Предложенията са на ГЕРБ-СДС и на " Демократична България " и бяха подкрепени в комисиите от Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната ". Българска социалистическа партия, " Български напредък " и " Възраждане " са срещу, като от групировката на Костадин Костадинов реагираха с митинг. Лозунгите на демонстрацията пред Народното събрание са " НАТО вън ", " Не на войната " и " България - зона на мира ". Според националистите страната ни би трябвало да резервира неутралитет, защото няма интерес да поддържа нито една от двете страни в спора.

Очаква се Великотърновската окръжна прокуратура да повдигне обвиняване на водача, който нощес блъсна и умъртви на място 12-годишен велосипедист в центъра на град Лясковец. Пробите на за алкохол и опиати на 31-годишния Петър Димитров са негативни. Той има шофьорска брошура от два месеца, а съдбовният случай се е случил на оживена централна улица при изключено улично осветяване. Момчето отивало с велосипеда си до близкия хранителен магазин без светлоотразителна жилетка. За довечера е проведено протестно шествие до Общината против неналичието на осветяване и сигурност по улиците на Лясковец.

Парламентът на Севера Македония промени два закона - за фондациите и сдруженията и за партиите, съгласно които клубове и организации няма да могат да се записват, в случай че имената им препращат към фашизъм и националсоциализъм, както и в случай че насаждат расова, верска и национална ненавист и непоносимост. При гласуването нямаше " срещу " и " въздържали се ". Целта на измененията е да се отбрани антифашисткото минало и историческата истина. С това откритите през април и октомври в Битоля и Охрид български клубове с имена " Ванчо Михайлов " и " Цар Борис Трети " би трябвало да се преименуват.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони " подвигна мерника " на рейв празненствата и сподели: " Купонът свърши! ". Защо тя желае неразрешените паратита да бъдат криминализирани, а организирането им да води до затвор, до момента в който няма срещу маршовете в поддръжка на Мусолини? Чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това?

Хартиената бюлетина е на път да бъде оправдана, откакто правната комисия нощес одобри измененията в Изборния кодекс, поискани от Българска социалистическа партия. Проектът планува да се гласоподава по желание - с машина или на хартия. Запазва се изискването да няма машинно гласоподаване, когато секцията е с по-малко от 300 гласоподаватели. Поправките поддържаха депутатите на левицата дружно с сътрудниците им от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Против бяха петима народни представители от " Възраждане ", " Демократична България " и " Български напредък ". Остава да се произнесе и пленарната зала. 

Ето за какво ви питаме:

 

Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?  

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР